KARS / MERKEZ - Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
YENİ MAH. CUMHURİYET CAD. KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 66 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / KARS
Vizyon
Asrın ihtiyaçlarını müdrik,doğuyu ve batıyı iyi bilen,dindar desinler diye taassup sahibi olmayan aydın desinler diye dininden taviz vermeyen tavizsiz fakat müsahamakâr bir gençlik yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
Yatakhane Koğuşu :2
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
İNGİLİZCE/ARAPÇA
Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
Şehir Merkezine 500 M mesafededir.
Yürüme Mesafesinde
9. Sınıflar için 170 kontenjan ayrılmıştır
Okulun Sınav Başarı Durumu
2015/2016 MEZUNİYET YILINDA ÖĞRENCİLERİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ,PDR ,İLAHİYAT,ARAP DİLİ VE EDEBİYATI,ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER VE SOSYAL HİZMETLER GİBİ BÖLÜMLERİ KAZANMIŞTIR..