T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / MERKEZ - Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

AKADEMİK TAKİP KOMİSYONU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

HEDEF YKS 2023 Kapsamında Akademik Takip Komisyonu sene başı toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı:

 

  1. Akademik Takip Komisyonu görev ve sorumlulukları koordinatör Uğur GÜNGÖZ tarafından açıklandı.
  2. Deneme sınavlarının haftada bir genel YKS denemesi ve hafta da üç gün Türkçe branş denemesinin yapılması kararlaştırıldı. Deneme sınav takviminin daha sonra planlanarak öğrencilere duyurulması kararlaştırıldı.
  3. Sınav Soru Rehberliği kapsamında her öğretmene öğrencilerin dağıtılmasına, daha sonra branş bazlı ödevlendirme yapılarak kazanım tarama testlerinin uygulanması kararlaştırıldı.
  4. Rehberlik servisinin meslek tanıtımları, sınav sistemi tanıtımı, üniversite tanıtımları, sınav kaygısı, veli-öğrenci görüşmeleri gibi çalışmalar yapması kararlaştırıldı.
  5. Okul ve projenin tanıtılması kapsamında afişler hazırlanarak okul panolarına ve web sitesinde paylaşılmasına karar verildi.
  6. Hedef YKS panosu oluşturulmasına ve yapılan çalışmaların okul web sitesindeki HEDEF YKS bölümünde paylaşılması kararlaştırıldı.
  7. Rehberlik servisi öğrencilere “Okuldan YKS sınavına hazırlık ile ilgili beklentileriniz neler?” şeklinde soru yöneltmiş ve öğrenciler isim vermeden birkaç cümle ile isteklerini ve önerilerini belirtmiştir. Bu bağlamda öğrencilerin talepleri okunmuş ve bunlarla ilgili çalışmalar yapılması kararı alınmıştır.
  8. Motivasyon arttırmaya yönelik 12. Sınıf öğrencilerine sinema etkinliklerinin düzenlenmesine, deneme sınavlarında aylık ortalama olarak ilk 20 içerisindeki öğrencilere ödüllendirme yapılmasına ve üniversite gezileri düzenlenmesine karar verilmiştir.
  9. Komisyon üyeleri şimdiye kadar yapılan üç denemenin analizinin yapılarak öğrencilerle paylaşmasına ve her deneme sınavı sonunda soruların çözülmesine karar verilmiştir.
  10. HEDEF YKS 2023 Dosyasında aşağıdaki evrakların bulunmalıdır.

·         DYK’ya katılan öğrencilerin listeleri

·         Performans değerlendirme takvimi

·         Performans değerlendirme sonuçları listesi

·         Okul sınav soru rehberliği programı

·         Sınav soru rehberliği değerlendirme dosyası

·         ATK kararları

·         Ara ve yaz dönemi kamp programlarının değerlendirilmesi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 09:29 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi